English

Furtado: Dollarët e Gedafit do ti dhuroj

E martë, 1 mars 2011, NOA- Këngëtarja me famë botërore Nelly Furtado ka deklaruar se dollarët e fituara nga Muamar Gedafi do i japë për bamirësi.

“Në vitin 2007, kam pranuar 1 milionë dollarë nga klani i Gaddafit për të performuar në një show 45 minutash për mysafirët e tij në një hotel në Itali. Do t’i dhuroj këto dollarë”, ka deklaruar Furtado.

Sipas saj ky vendim ka ardhur pas situatës që Gedaf ka krijuar në Libi ku kanë mbetur të vrarë mijëra qytetarë.

Duket se vendimi i këngëtares vjen në sinkron me deklaratat e shumta anti-Gedaf dhe anti politikës së tij.

Ndaj tij ndërkombëtarët kanë bërë thirrje për të ndalur dhunën në popull dhe për tu larguar nga posti i tij, por Muamar Gedaf është përgjigjur me dy fjalë: Unë do qëndroj, populli im më do”.

a.y/NOA

KOMENTE