English

Qeveria fal 380 miliardë lekë borxhe të KESH

Tiranë, 23 mars, NOA Update – Kryeministri Berisha ka komunikuar në mbledhjen e sotme të qeverisë, edhe faljen e detyrimeve të energjisë elektrike me një sasi totale prej 380 miliardë lekë vetëm për konsumatorët familjarë, apo shtresave në nevojë.

“E vërteta është se në borxh për këto fatura të papaguara janë me mijëra familje shqiptare, të përbërë nga pensionistë, gra kryefamiljare, jetimë etj, të cilët nuk munden ta shlyejnë këtë detyrim”, tha ai.

Duke saktësuar, se nëse borxhi total ndahet për secilën nga këto familje, i bie që secila prej tyre të ketë një detyrim të papaguar ndaj KESH-së prej 1407 dollarësh.

Ky borxh sipas Berishës, është grumbulluar në kohën kur ndihma ekonomike ka qenë më e ulët se më sot dhe kur pensionet njihnin nivele më të ulëta ... (vijon)

n.e/NOA

KOMENTE