English

Topi: Politika për pushtetin vendor, t’u shërbejë qytetarëve

Tiranë, 23 mars, NOA – Pushteti vendor është shumë i rëndësishëm për një vend dhe ne duhet ta ndihmojmë atë përmes politikave të veçanta.

Një fakt të tillë, presidenti i Republikës Bamir Topi, e ka pohuar sot gjatë një konference të posaçme për qeverisjen vendore, duke pohuar se duhen përmbushur të gjitha detyrimet kushtetuese lidhur me të.

“Po afrohen edhe zgjedhjet lokale, ku hartimi i listave dhe zhvillimi i mbarë i fushatës, janë dy pika kryesore të saj”, tha ai.

Duke shtuar më tej, se interesat e qeverisjes vendore duhen ndarë nga ato politike dhe të jenë në shërbim të qytetarit.

Sipas tij, tematika e politika qendrore duhet të ndahet nga politikat e pushtetit vendor, e kjo duhet bërë e qartë edhe për zgjedhjet lokale.

“Kjo politikë duhet të jetë më e qartë për çështjet që kanë të bëjnë me qytetarët”, vuri në dukje Topi ... (vijon)

n.e/NOA

KOMENTE