English

Frikë nga viruset? Ja truku për të lundruar të qetë në internet

Tiranë, 1 maj, NOA - Një nga problemet më të mëdha për ata që lundrojnë në internet janë viruset, veçanërisht ju kur shkoni të vizitoni faqe potencialisht të rrezikshme që mund të dërgojnë viruse në kompjuterin tuaj.

Jo të gjithë software antivirus janë në gjendje të identifikojë rreziqet dhe të paralajmërojnë në kohë, por ka një mashtrim të thjeshtë për të kontrolluar sigurinë e një faqeje dhe ju të mund të shfletoni në qetësi të plotë.

Google bën inspektime të rregullta të të gjitha faqeve të internetit, por rezultatet nuk shfaqen direkt në motorët e kërkimit e ju duhet të kryeni një operacion të thjeshtë.

Në fakt, mjafton vetëm që në linkun e mëposhtëm: http://google.com/safebrowsing/diagnostic?site =

të shtoni linkun e faqes që doni të kontrolloni, si p.sh.: www.noa.al Në një moment ju do të shihni një faqe që do të sigurojë gjendjen e rrezikut të faqes.

Ky shërbim ofrohet nga Google është shumë i thjeshtë dhe i dobishëm. Kështu ju mund të kontrolloni një faqe para se të hyni në të, duke u ruajtur kështu nga viruset që mund të infektojnë kompjuterin tuaj.

KOMENTE