English

Alkooli i lidhur ngushtë me kancerin

Australi, 3 Maj NOA - Një studim i kryer në Australi mbi rastet e kancerit në popullsi, tregon se alkooli është përgjegjës në një proporcion shumë më të lartë nga ç’mund të mendohej.

Në 5,6% të rasteve, prezenca e tij është shfaqur në një konsumim të përditshëm, madje dhe në nivele të moderuara (dy gota birrë apo verë në ditë).

Janë rreth 51% e rasteve të alkoolit të cilat lidhen me kancerin në ezofag dhe 41% të tjera me ato të tumorit në gojë.

Ky përpjesëtim është më i lartë tek femrat, që shkon deri në 22% rastet e kancerit të gjirit.

r.b/NOA

KOMENTE