English

Evropa po përgatitet për të gjurmuar qeniet jashtëtokësore

Itali, 6 Maj NOA - Në këtë mënyrë ata do të shkojnë për të kontrolluar jashtë Sistemit Diellor, plantët në të cilët jetesa është mundshme, me “syrin” më të madh që Toka do të hapë drejt qiellit: teleskopin E-ELT (European Extremely Large optical/infrared Telescope European Southern Observatory (ESO), I cili do të ndërtohet në Kili që nga viti 2012.

Teleskopi do të ketë një pasqyrë kryesore me diametër 42 metër dhe një sistem optik për të korrigjuar shtrembërimet që shkaktohen nga atmosfera.

r.b/NOA

KOMENTE