English

Sondazhi: Basha fiton Bashkinë e Tiranës

Tiranë, 8 Maj 2011 NOA 21.26 – Sapo është publikuar sondazhi i Gani Bobit, i cili u shpall me vonesë, për shkak se procesi i votimit në disa qendra nuk përfundoi në orën 19.00 por vazhdoi edhe më vonë.

Sipas këtij sondazhi Lulzim Basha, kandidat i Aleancës për Qytetarin ku përfshihen Partia Demokratike, Lëvizja Socialiste për Integrim dhe disa forca të tjera politike, është fitues i postit të Kryetarit të Bashkisë së Tiranës.

Instituti Gani Bobi publikoi se ky sondazh u bë me përballje sy më sy me pesë mijë shtetas shqiptarë banorë të Tiranës dhe ata iu përgjigjën kryesisht pyetjes se për cilin prej tre kandidatëve për kryebashkiak të Tiranës jepej vota e tyre.

Për Lulzim Bashën sondazhi nxjerr 58.4 për qind

Për Edi Ramën ky sondazh nxjerr 39.8 për qind

Kurse për Hysni Milloshin ky exit-poll nxjerr 0.4 për qind

Shkëlzen Maliqi, president i Institutit Hulumtues Gani Bobi, tha se rreth 30 për qind e personave nuk pranuan të japin preferencë për zgjedhjet vendore për Tiranën.

Maliqi tha se 4026 persona morën pjesë në sondazh kurse 1707 refuzuan të japin përgjigje.

Njësia Bashkiake nr 1

Agron Sota 57%

Lindita Nikolla 43.7%

Njësia Bashkiake nr 2

Elez Gjoca 62%

Artemon Cukalla 37.2%

Njësia Bashkiake nr 3

Ilir Kokona

Njësia Bashkiake nr 4

Hysen Xhura 57%

Vahit Kalaja 42.9%

Njësia Bashkiake nr 5

Erisa Xhixho 46.5%

Jeta Seitaj 53.5%

Njësia Bashkiake nr 6

Luzhiana Abazaj 53.5%

Krenar Cenollari 46.5%

Njësia Bashkiake nr 7

Krenar Alimehmeti 60.7%

Erion Koka 40%

Njësia Bashkiake nr 8

Arben Tafaj 62%

Sadi Vorpsi 38%

Njësia Bashkiake nr 9

Indrit Fortuzi 62.5%

Armond Halebi 38%

Njësia Bashkiake nr 10

Blendi Fuga 65%

Enada Alikaj 35%

Njësia Bashkiake nr 11

Haki Mustafa 66.5%

Naim Asllani 33.5%

Votat për partitë politike për Këshillin Bashkiak Tiranë

PD - 52 për qind

PS - 40 për qind

LSI - 6.2 për qind

PSD - 0.3 për qind

PDIU - 1 për qind

PBDNJ – 0.1 për qind

LZHK – 0.2 për qind

KOMENTE