English

Tumori në gji, një rrezik që shmanget me një stil jete të shëndetshëm

Itali, 11 Maj NOA - Tumori në gji, që prek 1 në 10 femra, është një kancer që zhvillohet në mënyrë tepër të shpejtë dhe reduktohet lehtë gjatë metastazës.

Rreziku që ky lloj tumori të prekë femrat po rritet gjithnjë e më shumë me kalimin e kohës dhe kjo sidomos gjatë fazës së menopauzës së femrave.

Bëhet fjalë për një të “keqe” e cila mund të trashëgohet dhe nga natyra gjenetike, probabiliteti i së cilës po rritet gjithnjë e më shumë dhe si pasojë e ndotjes ambientale.

Natyrisht marrja e masave dhe kontrolli i vazhdueshëm, ndihmon shumë në parandalimin e tij.

Sipas studimeve të fundit është bërë e ditur se një stil jetese, që mund të konsiderohet më i shëndetshëm krahasuar me një “normale”, rezulton shumë efikas në parandalimin e kësa sëmundje.

r.b/NOA

KOMENTE