English

Aleanca Kuq e Zi: Respektoni të drejtën e votës së lirë

Tiranë, 23 maj 2011, NOA – Kur tensioni post-zgjedhor në vend është rritur për shkak të mosshpalljes ende të rezultatit përfundimtar për kreun e bashkisë së Tiranës, ka reaguar Aleanca Kuq e Zi, e cila i bën thirrje politikës shqiptare të ruajë stabilitetin politik dhe të respektojë të drejtën e votës së lirë në këtë proces të tejzgjatur zgjedhor.

Kjo aleancë bashkohet me qëndrimin e BE-së dhe SHBA-ve sa i përket respektimit të shtetit ligjor.

“Qëndrimi i ‘Aleancës Kuq e Zi’ për të ardhmen, integrimin, por dhe mbrojtjen

e interesave kombëtare është i ndryshëm nga qëndrimi i dy partive të mëdha

politike PS e PD. AK nxit institucionet të garantojnë ruajtjen dhe

funksionimin e shtetit mbi interesat partiake për pushtet”, theksohet në deklaratën e kësaj aleance.

Më tej AK nënvizon se aktivistët e saj po vazhdojnë misionin e tyre kombëtar për nënshkrimin e peticionit kundër regjistrimit të popullsisë mbi baza etnike dhe fetare.

Ky është edhe prioritet i veprimtarisë së kësaj aleance.

mit/NOA

KOMENTE