English

Korrupsioni, EULEX kontroll në Ministrinë e Komuniteteve

Prishtinë, 15 qershor 2011 NOA- Misioni evropian për sundim të ligjit, EULEX ka zhvilluar sot kontrolle në ministrinë për Komunitete dhe kthim me dyshimin për korrupsion lidhur me disa tendera rreth vitit 2007 dhe vitit 2009. Mediat kosovare duke iu referuar deklaratës së EULEX, bënë të ditur se po zhvillohen hetime për keqpërdorim të detyrës, përvetësim, marrje dhe dhënie të rryshfetit.

Kontrolli në këtë ministri është kqyrur nga një prokuror i EULEX-it, ndërsa bastisjet u autorizuan nga një gjykatës ndërkombëtar në Prishtinë.

a.q/NOA

KOMENTE