English

Oqeane, kafshët në rrezik zhdukje

Angli, 22 Qershor NOA - Oqeanet rrezikojnë të futën në një fazë zhdukje për sa i përket specieve të kafshëve.

Për të bërë të ditur këtë diagnozë ka shërbyer një raport i 27 shkencëtarëve në 6 vende.

Ngrohja globale, acidifikimi, madje dhe peshkimi i tepruar dhe ndotja e përgjithshme shfaqin faktorë të cilët përbëjnë një rrezik të vërtetë.

Këto elemente po krijojnë kushte shkatërrimtare dhe duhet thënë se tre prej tyre kanë qenë të pranishme në secilën fazë të shfarosjes së masës të regjistruar në historinë e Tokës.

r.b/NOA

KOMENTE