English

Mbrojtja e PS: KQZ e detyruar nga Kodi të shqyrtojë ankesën

Tiranë, 28 qershor 2011, NOA- (Update) Nënkryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Dëshira Subashi lidhur me kërkesën për rrëzimin e ankesës së socialistëve nga ky komision, u shpreh duke thënë se nuk është i drejtë.

Sipas saj ankimimi i Partisë Socialiste është bërë brenda afatit ligjor, duke thënë se të dy kërkesat plotësojnë nenin 130 të kodit Zgjedhor dhe duke plotësuar këtë nen, KQZ është e detyruar të shqyrtojë kërkesën e bërë nga socialistët.

Në të njëjtën linjë qëndruan edhe anëtarët e tjerë të selisë rozë në këtë komision, duke ngulmuar në ligjshmërinë e aktit dhe caktimin e një seance për shqyrtimin e tij.

Ndërsa nga ana e tyre përfaqësuesit demokrat me në krye kryetarin e komisionit Arben Ristani u shprehën kundër këtyre pretendimeve duke theksuar se rrëzimi e çështjes duhet bërë për dy arsye, mungesë kompetence nga ana e KQZ dhe ezaurimin e afatit ligjor të ankimimit.

a.y/NOA

KOMENTE