English

Fullani: Ambienti ekonomik ofron kushte për investime, inflacioni i parashikuar

Tiranë, 29 qershor 2011, NOA- Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Ardian Fullani në një konferencë për mediat deklaroi se inflacioni kap shifrën 4.2% në muajin maj, duke shtuar se rritja e inflacionit është në shkallë botërore.

Më tej ai tha se shkak për këtë është rritja e çmimeve të lëndës së parë, por se rritja e inflacionit është brenda objektivave të Bankës së Shqipërisë.

Fullani shtoi se inflacioni ka prekur agjentët e ekonomisë por se gjatë muajve të parë të vitit ka pasur rritje ekonomike.

Sipas tij, ambienti ekonomik pavarësisht të gjithave ofron kushtet për rritjen e investimeve në vend, duke theksuar se monedha vendase është e qëndrueshme, por se kursi i këmbimit u ndikua nga ekonomia e jashtme.

Në përfundim ai shtoi se norma bazë e interesit nuk do të ndryshojë dhe se do të jetë 5.25%.

Kjo deklaratë e tij erdhi pas mbledhjes së këshillit mbikqyrës për muajin maj.

a.y/NOA

KOMENTE