English

“Regan”, statuja në kujtim të revoltës hungareze

Budapest, 29 qershor 2011 NOA - Një statujë e ish presidentit amerikan Ronald Regan është vendosur sotBudapest, në sheshin përpara ambasadës amerikane dhe në prani të kryeministrit Viktor Orban dhe ish sekretares amerikane të shtetit Kondolensa Rajs. Regan, “fitues i luftës së ftohtë” në sytë e hungarezëve është një njeri shumë popullor, mbi të gjitha për kontributin në revoltën demokratike të vitit 1989 dhe rrëzimin e regjimit të asaj kohe.

a.q/NOA

KOMENTE