English

Gjashtë ndërhyrje shpëtojnë jetën e një të porsalinduri 600 gramësh

Itali, 9 Korrik NOA - Një i porsalindur prej 600 gramësh, i lindur në javën e 25 në një lindje binjakësh, por me një formë të rëndë të nekrozës në zorrë, është shpëtuar në poliklinikën e Santa Maria në Itali dhe kjo falë 6 ndërhyrjeve kirurgjike, që janë kryer në harkun e muajve të ndryshe.

Lajmi është bërë i ditur nga personeli i shëndetësisë, që e ka përcaktuar këtë rast si “të shkëlqyer dhe tepër të komplikuar”.

Raste të tilla kanë një përqindje vdekshmërie mes 80 dhe 100%.

Tani fëmija është 6 muajsh dhe ka një gjendje shëndetësore normale dhe mund të zhvillojë një jetë po të tillë.

r.b/NOA

KOMENTE