English

Në rrezik zhdukje peshku ton i kuq

Itali, 9 Korrik NOA - Toni i kuq rrezikon zhdukjen, por jo vetëm.

Pesë nga tetë speciet ekzistuese të tonit janë faktikisht në listën e Unionit Botëror për konservimin e natyrës (IUCN) dhe rezultojnë të kërcënuara ose pothuajse të kërcënuara.

Ky apel është lançuar për një nevojë “urgjente” të konservimit të kësaj specie kafshe dhe ka qenë pikërisht IUCN, që ka vlerësuar shëndetin e 61 specieve të peshqve, nga toni e deri tek peshqit shpatë.

r.b/NOA

KOMENTE