English

Google blen Motorolën për 12.5 miliardë dollarë

SHBA, 18 Gusht NOA - Google ka blerë Motorola Mobility për një shifër prej 12.5 miliardë dollarësh.

Në bazë të akordit të firmosur nga dy shoqëritë, grupi i Mountain View do të marrë prodhuesit telefonave për një shifër prej 40 euro aksionin.

Kjo blerje e Motorola Solutions, ndërmarrja në të cilën Motorola prodhon smartphone, telefona celularë dhe tableta, do të lejojë Google që të bëhet konkurrenti numër një i të gjitha prodhimtarive dhe aparaturave të AppleSteve Jobs.

r.b/NOA

KOMENTE