English

Fibrat sintetike ndotin njësoj si plastiket

Australi, 28 Shtator NOA - Përmbajtjet sintetike janë një burim fillestar i përbërë prej mikro-fibrash që nga larja -përfundojnë në ambientet detare. Sipas një studimi të kryer në Qendrën e Kërkimit mbi impiantin ekologjik të qyteteve bregdetare, me bazë në Universitetin e Sydney, vetëm një veshje në një lavatriçe prodhon më shumë se 1 mijë e 900 fibra për lavash, që përfundojnë në kanalizime. Kontaminimi i mikro-plastikës prek shumë plazhe në Australi, Japoni, SHBA, Oman, Filipine, Afrikë të Jugut, Britani Madhe dhe Portugali. r.b/NOA

KOMENTE