English

Fukushima, temperatura zbret në 100 gradë

E mërkurë, 28 shtator 2011, NOA- Temperatura në brendësi të reaktorëve 1-3 të centralit nuklear në Fukushima, është stabilizuar duke zbritur në 100 gradë, për herë të parë pas tsunamit të 11 marsit. Është kjo ecuria e impiantit, sipas së cilit flitet për përmirësim të aktivitetit dhe ftohjes së reaktorëve, duke shtuar se tre reaktorët aktualisht kanë hyrë në një situatë kyçe për gjendjen e stabilizuar, e njohur si gjendja e ftohtë. a.y/NOA

KOMENTE