English

OKB, Këshilli i Sigurimit refuzon kërkesën e Palestinës

Nju Jork, 28 Shtator 2011 - Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara ka refuzuar sot kërkesën e palestinezëve për anëtarësim të plotë të shtetit palestinezOKB.

Këshilli 15 anëtarësh i Sigurimit ia dërgoi një komiteti special për anëtarësim kërkesën e dorëzuar të premten nga autoriteti palestinez, Mahmud Abaz.

Ky komitet, në përbërjen e të cilit janë përfaqësuesit e 15 shteteve anëtare të Këshillit të Sigurimit, pritet të zhvillojë takimin e tij të parë të premten, raporton radio Evropa e Lirë.

Shtetet e Bashkuara kanë thënë se do të përdorin veton ndaj kërkesës palestineze, ndërsa kanë kërkuar-sikurse ka bërë dhe Izraeli, vazhdimin e bisedimeve për zgjidhjen e konfliktit izraelo-palestinez.

KOMENTE