English

Neuronet që drejtojnë kujtimet

SHBA, 12 tetor NOA - Na lejojnë që të “udhëtojmë në kohë” duke u kujdesur për të kaluarën top në qoftë kjo dhe e largët, duke pasur perceptimin dhe vetëdijshmërinë për atë çka ka ndodhur. Janë një familje neuronesh që lokalizohen në qendër të memories dhe ruajnë një memorie autobiografike të së shkuarës sonë. Janë shumë të rëndësishme, për të arritur në perceptimin e këtyre kujtimeve tejet të largëta. Për të gërmuar në zbulimin e tyre, është dashur studimi i skuadrës së hulumtuesve të Thorsten Bartsch të Universitetit të Schleswig-Holstein. r.b/NOA

KOMENTE