English

Vitaminat të dëmshme për shëndetin

SHBA, 12 tetor NOA - Vitaminat dhe përbërësit e mineraleve mund të konsiderohen sit të rrezikshëm për shëndetin tonë. Gjithnjë e më shumë, studimet tregojnë se konsumi i tepërt i këtyre përbërësve ndikon negativisht dhe mund të rrisë rrezikun për të vdekur. Ky njoftim vjen nga dy punime, një i National Institutes of Health në SHBA dhe një nga Universiteti i Finlandës. Rregulla është si gjithmonë ajo e vjetra: për të marrë minerale dhe vitamina mjafton një dietë e rregullt dhe medoemos vitaminat në formën e pilulës gjithmonë të merren me kontrollin e mjekut. r.b/NOA

KOMENTE