English

Zbulohet se si të “ngopet” kanceri në prostatë

Australi, 8 nëntor NOA - Hulumtuesit e Institutit Qendror të Sydney kanë zbuluar se si të “ngopin” me substanca ushqyese qelizat kanceroze të prostatës. Diçka e tillë ndalon tumorin të zhvillohet si në fazat e fillimit ashtu dhe në ato më të avancuara. Sipas studimit, i cili është publikuar në revistën Cancer Research, këto qeliza kanë më shumë “pompa” se ato normalet, ku në këtë mënyrë absorbon më shumë leucinë dhe rriten në mënyrë më të shpejtë qelizat normale. Duke reduktuar numrin e “pompave” apo duke interferuar në absorbimin e leucinës ngadalësohet shumë sëmundja. r.b/NOA

KOMENTE
  • rina07:26 - 08 Nëntor 2011
    woooowww don zoti e eshte e vertet se kjo semundje eshte be si influenca shum e shpesht ju pershendes