English

Paracetamoli rrit rrezikun e astmës

SHBA, 11 nëntor NOA - Nga paracetamoli rritet rreziku për astmë. Është bërë e ditur se nja nga farmaceutikët në të përdorur për fëmijë e të rritur në mbarë botën mund të rrisë rrezikun për astmë ose të përkeqësojë sëmundjen e cila është ekzistonte. Një lajm i tillë ka ardhur si rrjedhojën e një studimi epidemiologjik i realizuar nga John McBride, drejtor i Qendrës Spitalore Akron në Ohio, i cili më pas është publikuar në revistën “Pediatrics”. shumë kërkime kanë provuar se rreziku i astmës rritej me 40% dhe 60% ishin fëmijët nga mosha 6 deri në 14 që kishin marrë dhe paracetamol. r.b/NOA

KOMENTE