English

Migrena shpesh shkaktohet nga kapriçot e fëmijëve

Romë, 12 nëntor NOA - Dhimbja e kokës është gjithmonë pas çdo ankese të fëmijëve, ashtu siç janë dhimbjet në këmbë apo dhembjet e barkut. Faktikisht këto dhe shumë simptoma të tjera janë të gjitha pjesë e vuajtjes nga migrena, si tek të rriturit ashtu dhe tek fëmijët. Për të akuzuar këto simptoma të migrenës, sëmundja neurologjike më e përhapur tek fëmijët, janë dashur ekspertët e Qendrës Spitalore Pediatrike Gesù Bambino në Romë. Sot është bërë e ditur fëmijët që vuajnë nga dhimbja kronike dhe e fortë e kokës janë në një masë prej 80%. r.b/NOA

KOMENTE