English

Qeliza lëkure të sëmura, armë kundër tumorit

SHBA, 12 nëntor NOA - Arma kundër kancerit është në lëkurën tonë. Disa shkencëtarë të Universitetit të Oxford-it kanë arritur të transformojnë disa qeliza të lëkurës së pacientëve të sëmurë në qeliza imunitare, duke i përdorur kështu si armë për të luftuar kancerin. “Një rezultat mjaft premtues” – citohet në revistën “Gene therapy”, por që do të duhet ende kohë për të realizuar një terapi të vërtetë. Kjo për shkak të kostos financiare dhe sigurisë së aplikimit të kësaj metode. r.b/NOA

KOMENTE