English

Studimi/ Bebet ndiejnë shqetësimet, alkolin dhe cigaret që provon nëna

E shtunë, 12 nëntor 2011, NOA- Foshnja ndërsa është akoma në barkun e nënës e ndien në vijimësi humorin që e shoqëron atë si dhe ndjesitë që provon nëna dhe kjo mund të ndikojë te fëmija pas lindjes.

Sipas një studimi të University of California Irvine,vihet re se fetusi ndjen rrahjet e zemrës së nënës si dhe alkoolin dhe cigaret që ajo mund të pijë gjatë shtatëzanisë të cilat mund të pengojnë zhvillimin normal të bebes.

Bebja mund të dëgjojë gjithashtu edhe zhurma të jashtme ndërsa thuhet se ndjesitë e tij perceptuese janë shumë të fuqishme.

a.y/NOA

KOMENTE