English

Laboratori misterioz quhet Google X

Kaliforni, 16 nëntor NOA - Google X nuk është një shpikje e imagjinatës njerëzore, por një laborator i vërtetë gjysmë-sekret ku projektohen teknologjitë e së ardhmes. Thuhet se këto ide qarkullojnë aktualisht dhe gjenden në kaparonin kalifornian që nga jashtë duket fare anonim, por që në brendësi të tij zhvillohen smartphone, prototipa të aparaturave të ndryshme dhe projekte ë jashtëzakonshme si ashensori hapësinor. Një laborator i fuqishëm dhe gjenial i tepër i dashur nga Sergey Brin. Google është shumë më shumë se sa një motor kërkimi, pasi ai kalon kufij dhe përtej imagjinatës sonë. Zgjedhja e X duhet thënë se nuk është aspak e rastësishme, pasi na tregon mister dhe kujton Lunar X-Prize që kërkonte të çojë njeriun në hënë. Pas Google X fshihet një prej fondatorëve të kolosit, Sergey Brin: një lloj Zone 51 në të cilën fshihen projektet më të thjeshta si tabletat dhe smartphone dhe ato më të evoluar si ashensori hapësinor. r.b/NOA

KOMENTE