English

Qeveria Monti merr “Ok” në Senat

Romë, 17 nëntor 2011, NOA- Kryeministri i ri italian Mario Monti dhe kabineti i tij qeveritar morën votëbesimin sot në Senat.

Në fjalën e mbajtur në seancën parlamentare Kryeministri Monti prezantoi programin qeveritar, ndërsa u votëbesua së bashku me kabinetin e tij të përbërë nga teknicienë me 281 vota pro dhe 25 kundër.

Përbërja e qeverisë Monti:

1. Mario Monti, Kryeministër dhe ministër i Ekonomisë

2. Antonio Catricala, Zv.Kryeministër

3. Anna Maria Cancellieri, ministër i Brendshëm

4. Paola Severino, ministër i Drejtësisë

5. Giampaolo Di Paola, ministër i Mbrojtjes

6. Corrado Passera, ministër i Zhvillimit Ekonomik

7. Giulio Terzi di Sant’Agata, ministër i Jashtëm

8. Francesco Profumo, ministër i Arsimit

9. Lorenzo Ornaghi, ministër i Kulturës

10. Mario Catania, ministër i Bujqësisë

11. Renato Balduzzi, ministër i Shëndetësisë

12. Enzo Moavero Milanesi, ministër për Marrëdhëniet me BE

13. Elisa Fornero, ministre e Punës

14. Corrado Clini, ministër i Mjedisit

15. Piero Gnudi, ministër i Turizmit dhe Sportit

16. Piero Giarda, ministër për Marrëdhëniet me Parlamentin

a.y/NOA

KOMENTE