English

Kombësia, PBDNJ drejt Gjykatës së Strasburgut

Tiranë, 9 dhjetor 2011, NOA – Kryetari i PBDNJ, Vangjel Dule deklaroi se pavarësisht vendimit të Gjykatës Kushtetuese, PDBNJ çështjen e kombësisë do ta çojë në Gjykatën për të Drejtat e Njeriut në Strasburg. “Ishte një vendim me ndikime të theksuara të një fryme pseudo-nacionaliste. Ai vendim ishte një autogol në dëm të interesave kombëtare të Shqipërisë.

Dëshiroj të ritheksoj edhe njëherë pikërisht elementin e ndikimeve të rrezikshme dhe të një rrëshqitjeje sistematike me vendimet e Gjykatës Kushtetuese, sic e shohim ne nga këndvështrimi i PBDNJ-së”, tha Dule sot për mediat. a.p/NOA

KOMENTE