English

Mbyllet eklipsi hënor, i fundit deri në vitin 2014

Teheran (Iran) – Irani ishte ndër vendet e para të botës, banorët e të cilit mundën të shihnin qartë eklipsin e plotë të Hënës.

Procesi nisi në orën 16:16 me orën lokale dhe zgjati 3 orë e 30 minuta, raporton agjencia NOA.al.

Spektakli, i cili ndodh kur toka i bën hije hënës është parë në Australi, Azi dhe Amerikën e Veriut.

Por në mënyrë indirektë drita e diellit mund ta ndriçojë Hënën duke i dhënë një ngjyrë të kuqe të fortë.

Ndërsa në Shqipëri, eklipsi mund të shihet si i pjesshëm. Astronomët thonë se ky i sotmi ishte eklipsi i dytë për vitin 2011 dhe se tanimë eklipset nuk do t’i shohim deri në vitin 2014.

a.q/NOA

Në foton e parë: Eklipsi hënor i 10 dhjetorit, parë sot në Iran

Në foton e dytë: Cilat shtete e shohin qartë eklipsin?

KOMENTE