English

Presidenti Topi shkon në Katar, për Forumin e 4-t të “Aleancës së Civilizimeve”

Tiranë, 10 dhjetor 2011 NOA - Presidenti i Republikës, Bamir Topi, i shoqëruar nga Zonja e Parë, Teuta Topi, dhe në krye të një delegacioni zyrtar, u nis për në Shtetin e Katarit, ku me ftesë të Emirit të Katarit, Sheik Hamad Bin Khalifa Al Thani, do të marrë pjesë në Forumin e 4-t të Aleancës së Civilizimeve të Kombeve të Bashkuara, që do të mbahet në kryeqytetin Doha, në datat 11-13 dhjetor 2011.

Në Forumin e 4-t të Aleancës së Civilizimeve të Kombeve të Bashkuara priten të jenë të pranishëm Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, kryetarë shtetesh, qeverish, ministra, anëtarë parlamentesh, mendimtarë dhe akademikë.

Ky Forum synon të ideojë dhe të krijojë iniciativa që do të kontribuojnë për të forcuar mirëkuptimin mes popujve, të mbështesin dialogun mes civilizimeve në mënyrë që të përkrahë përpjekjet e bashkësisë ndërkombëtare për të arritur paqen, sigurinë dhe partneritetin botëror në zhvillim, raporton agjencia e lajmeve NOA.al.

Agjenda e Presidentit Topi parashikon që, në kuadër të pjesëmarrjes në Forum, Kryetari i Shtetit Shqiptar të zhvillojë takime me homologë dhe përfaqësues të lartë të shteteve pjesëmarrëse në këtë veprimtari.

Në kuadër të punimeve të Forumit të 4-t të Aleancës së Civilizimeve, në seancën plenare me temë “Si ndikon diversiteti kulturor përkundrejt zhvillimit”, Presidenti i Republikës do të mbajë dhe një fjalë përshëndetëse.

Forumi i Aleancës së Qytetërimeve është themeluar në vitin 2005 nën kujdesin e Kombeve të Bashkuara dhe një ndër objektivat kryesorë të tij është zhvillimi i rrjetit të partneritetit mes vendeve, organizatave ndërkombëtare, organizatave të shoqërisë civile, si dhe institucioneve të sektorit privat që ndajnë objektivat e Aleancës së Civilizimeve, me qëllim për të forcuar ndërveprimin e tyre dhe bashkëpunimin me Organizatën e Kombeve të Bashkuara.

e.t/NOA

KOMENTE
  • livalu Ligor Luarasi23:53 - 10 Dhjetor 2011
    C'BHET PER ARMONINE E SHQIPTAREVE TE KUDONDODHUR? Ne Katar zhvillohet Forumi i 4-tert i "Aleances se civilizimeve" qe synon mirekuptimin midis popujve,zhvillimin e dialogut,etj.Atje do te asistoje edhe Presidenti yne Z.Topi. Shqiptaret e kudondodhur me drejtonjesit qe kemi mbi kokat tona,dhe me personat qe pergjigjen me punen e tyre per mirekuptim midis shqiptareve,per zhvillim te dialogut midis nesh ne nivele te thjeshta ose qeveritaresh se pari duhet te arijme armonizimin tone pastaj te perpiqemi per ate c'kerkon forumi i 4-tert i civilizimeve. P.sh.kush pergjigjet per armonine e emigranteve shqiptare neper bote qe jane me keq se delet pa bari?. Po per dialogjet midis emigranteve shqiptare kush duhet ti zhvilloje dhe c'behet ne kete drejtim? Si i zgjidhin qeverite tona keto probleme? a ka te meta ne kete drejtim,cilat jane ato?