English

Shqetësimet në personalitet, tregues i anoreksisë

Itali, 10 dhjetor NOA - Rëndësia dhe tipi i anoreksisë nervoze në adoleshencë duhet thënë se po bëhet gjithnjë e më pranishëm në kohët e sotme. Sipas një hulumtimi është zbuluar se diçka e tillë vjen nga shqetësime të personalitetit. Tiparet e personalitetit, mund të shpjegojnë se pse shumë adoleshent me anoreksi ndeshen me një gjendje “agjërimi” ne kohë të ndryshe të keq ushqyer dhe u hahet rrallë, madje në shumë raste shoqërohet dhe me të vjella. Ky është rezultati i një studimi, që është publikuar në Psychosomatic Medicine, i cili është kryer nga psikiatri italian Santino Gaudio. r.b/NOA

KOMENTE