English

Palestinezët, presion OKB-së për Izraelin

Nju Jork, (SHBA) 14 dhjetor 2011, NOA -Ambasadori palestinez në Kombet e Bashkuara ka bërë thirrje për veprime kundër Izraelit.

Duke folur para gazetarëve në bazën e Kombeve të Bashkaria në Nju Jork, Rijad Mansuri tha se ai është takuar me presidentin e Këshillit të sigurimit për muajin dhjetor, ambasadorin rus, Vitali Çurkin dhe planifikon të takohet edhe me anëtarët e tjerë të Këshillit.

Mansuri tha se ai është duke kërkuar që të merren masa ndaj Izraelit lidhur vazhdimin e ndërtimit të një zgjidhjeje në Bregut Perëndimor dhe Jerusalemin Lindor.

Izraeli dhe aleati i tij kryesor, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, insistojnë se vetëm një traktat paqeje mund ta zhvillojë një shtet ndërkombëtarësh të pranuar të Palestinës.

Por palestinezët thonë se ata kanë qenë të durueshëm përgjatë 20 vjetëve të bisedimeve të kota.

NOA/RFE

KOMENTE