English

Fillimi i shtatzënisë stresues, lind vajzë

Milano, 17 Dhjetor 2011, NOA/ Rid Bulku - Stresi i lindjes nga mamaja në muajin e dytë apo të tretë të shtatzënisë mund të rrisë rrezikun për të pasur një lindje të rregullt dhe gjithashtu mund të influencojë mes raportit të lindjes femër-mashkull, duke sjellë një numër më të vogël të lindjeve të meshkujve.

Është konkluzioni i një studimi të drejtuar mbi stresin e shkaktuar nga tërmeti në vitin 2005 në Kili (shkalla 7.9) mbi femrat shtatzëna, i cili më pas është publikuar në revistën “Human reproduction”.

Siç raporton agjencia e lajmeve NOA.al, deri më tani asnjë kërkim nuk kishte ekzaminuar impaktin e stresit në raportin e numrit të lindjeve meshkuj-femra.

r.b/NOA

KOMENTE