English

Australia paralajmëron mbi sëmundjen Murray Valley encefalit(VIDEO)

Autoritetet shëndetsore në Australi janë paralajmëruar për një shpërthim të mundshëm të Luginës Murray encefalit, një sëmundje e rrallë, por potencialisht vdekjeprurëse.

Mushkonja- transmetuesja e sëmundjes së gjetur te pulat, në shtetin më të populluar të Australisë, New South Wales.

Njerëzit mund të infektohen.

Ndërsa shumë pacientë shfaqin vetëm simptoma të buta, disa mund të vuajnë nga
probleme afatgjata neurologjike, ose edhe të vdesin.
Shpërthimi i fundit i Murray Luginës encefalit ishte në vitet 1970.

Probleme neurologjike
Virusi është gjetur kryesisht në pjesët e largëta të Australisë në veri-perëndim.
Kjo është parë herë pas here në pjesët më të rënda, të populluara në
juglindje, pasi shirat e rëndë dhe të motit të nxehtë, kanë krijuar kushtet që favorizojnë kultivimin e mushkonjave,të cilat transmetojnë këtë sëmundje.
Infeksioni i fundit u zbulua në zogjtë, ku u vendos në pikat e nxehta për Murray Valley encefalit, si pjesë e një sistemi të paralajmërimit të hershëm për të zbuluar virusin.
Zyrtarët e shëndetësisë kanë paralajmëruar publikun për të marrë masa paraprake kundër mushkonjave, dhe të jenë të vetëdijshëm për simptomat e sëmundjes , të cilat mund të përfshijnë dhimbje koke të forta, ethet, ngurtësim të qafës, marramendje dhe konfuzion.
Njerëzit të cilët kanë vizituar apo jetuar afër ligatinave ose pranë lumenjve janë më në rrezik.
Ndiqni videon për të parë se si mushkonja thith gjakun nga trupi i njeiut.
357

KOMENTE