English

Ç'janë dietat DETOX? A i keni përdorur ndonjëherë?

Ndoshta keni dëgjuar ose mund të keni përdorur ndonjë prej dietave të tregut Detox.
Por ç'mendon një nga shkencëtarët si Dr. Andrew Wadge, i Agjencisë së standardeve të ushqimit AMF?
Përdorimi i të gjitha këtyre dietave është i pakuptimtë..Së pari përdorimi i tyre na bën të harxhojmë miliona lekë dhe përsëri të mos marrim rezulattin e dëshiruar, por madje kemi dhe shfaqjen e një sërë problesmesh që si kemi patur.
Në blogun e tij Dr. Wadge tha se stërvitja dhe uji janë kryesoret në largimin e kimikateve të dëmshme nga organizmi.
Gjithashtu shkencëtari kryesor i mbikqyrjes së qeverisë së ushqimit ka shkruajtur: "Ka shumë të biseda të pakuptimshme rreth "detoxing" dhe shumica e njerëzve harrojnë se ne jemi të lindur me një mekanizëm të ndërtuar në detox.
Prandaj thirrja ime për të kursyer paratë që i kemi kursyer me aq mundim, të mos i harxhojmë për tregun DETOX, pasi mënyra më e mirë, më natyrale dhe e shëndetshme për të pastruar mëlçinë, për të hequr toksinat e dëmshme nga trupi është marrja e rregullt e ujit dhe sidomos nga rubineti, së pari që esëll në mëngjes duhet pirë një gotë me ujë ambjenti, pak stërvitje, një regjim te rregullt të gjumit si dhe ushqim të shëndetshëm (gatuar në shtëpi).
Mbani një regjim të tillë dhe hiqni dorë nga përdorimet e tilla meqëllim që të të hani dhe të provoni çdo gjë gjatë jetës tuaj.

KOMENTE