English

Filesharing nuk është një krim - Kjo është një fe zyrtare në Suedi

Që nga viti 2010, grupi suedez i piraterisë Kopomi ka qenë duke u përpjekur për të fituar njohjen zyrtare si fe, në një përpjekje interesante për të hequr stigmën ligjore nga file sharing.
Pas disa përpjekjeve të përsëritura dhe të dështuara, kisha misionare e Kopomism tani është regjistruar zyrtarisht si një organizatë religjioze në Suedi.

Kopomi është suedeze për "Copy Mua." Kopomists mbajtja Ctrl + C dhe Ctrl + V janë si simbole të shenjta dhe ata besojnë se "komunikimi është i shenjtë." Kisha u themelua nga Gerson Filozofi studenti Isak.

Kisha misionare e Kopimism aktualisht ka mbi 3000 anëtarë dhe është gjithmonë e në rritje.

KOMENTE