English

Reagime mbi Turizmin Grek

Gjendja e vështirë ekonomike dhe sociale e krijuar në gjithë Greqinë ka sjellë rrjedhoja negative për turizmin Grek.
Kjo është bërë tepër e ndjeshme në kryeqytet për vetë faktin e reagimeve të banorve ndaj padrejtesive që ushtrohen mbi ta.
Eshte karakteristike analiza që shprehu z.Janis Pecos lidhur me ketë çështje ,
duke thënë se që nga qershori i 2011 hotelet e kryeqytetit janë në një gjendje krejt të akullt për sa u përket të ardhurave turistike.
Turistët që vizitojnë Athinen zhgënjehen nga dita në ditë si rrjedhojë e grevave të ndryshme edhe pse shprehin adhurim për vendet muzeale dhe Akropolin historik.
Parashikohet që 2012 do jetë akoma më i vështirë mbasi kjo gjendje e krijuar në Athinë do marrë hapësira në gjithë Greqinë dhe kjo gjendje e thelluar do të vazhdojë gjatë...dhe shumë hotele do gjenden të mbyllur në pamundësinë e përballimeve ekonomike!
Kaosi vazhdon...

KOMENTE