English

Hektor Kelmendi ekstradohet në SHBA

- Policia shqiptare thotë se kanë ekstraduar për në Shtetet e Bashkuara një shqiptar të Kosovës, të akuzuar për trafikim të paligjshëm të njerëzve.

Hektor Kelmendi, 53 vjeç, është kërkuar nga një gjykatë në Nju Jork për akuza se ka ndihmuar njerëzit të hyjnë në Shtetet e Bashkuara në mënyrë ilegale.

Kelmendi u arrestua në prill pasi ai kaloi në Shqipëri nga Kosova, në bazë të një urdhër-arresti ndërkombëtar.

Autoritetet thanë se Kelmendi u ekstradua të premten.
Hektor Kelmendi rezulton te jetë një ndër pesë personat më të kërkuar nga FBI-ja i akuzuar për trafik droge, organizim të emigracionit ilegal, plagosje me pasojë vdekjen, gjymtim dhe vrasje, si dhe organizim të trafikut të qenieve njerëzore.

KOMENTE