English

Largohet drejtori i policisë së qarkut Gjirokastër Emri Vata dhe në vend të tij emërohet Ahmet Haxhia

Pjesë e ndyshimeve në strukturat e policisë së shtetit të firmosura mbrëmjen e së enjtes nga muinistri i brendshëm Bujar Nishani është edhe drejtoria e policisë së qarkut të Gjirokastrës. Në kuadër të këtyre ndryshimeve, drejtori i policisë së Gjirokastrës Emri Vata, largohet nga kjo detyrë ndërkohë që është emëruar drejtor i policisë së qarkut të Elbasanit. Në vend të tij, minsitri Nishani ka emeruar Ahmet Haxhinë i cili deri tani ka mbajtur detyrën e zëvendësdrejtorit të përgjithshëm të policisë së shtetit. Vata u emërua në krye të strukturave të policisë së Gjirokastrës në nëntor të vitit 2009. Puna e bërë gjatë kësaj periudhe nga policia e Gjirokastrës në kuadër të masave antikrim, goditje së trafiqve të paligjshme etj, ka marrë vlerësimin e drejtuesve të minsitrisë së brendshme, policisë së shtetit dhe homologëve të huaj që kanë bashkëpunuar me policinë e Gjirokastrës.

Ndërkohë që në stacionin kufitar të Kakavijës vijon fluksi i kthimit të emigranëtve në drejtim të shtetit grek. Efektivat e policisë kufitare në Gjirokastër pohojnë se në këtë sezon festash kanë përpunuar fluskin më të lartë të lëvizjeve në të dyja anët e kufirit gjatë viteve të fundit. Sipas drejtorit rajonal të kufirit, Thimi Remaçka, gjatë kësaj periudhe në të dyja anët e kufirit shqiptaro- grek, kanë lëvizur rreth 10 mijë emigrantë më shumë karahsuar me të njëtën peridhë të vitit të kaluar.

Gjatë 24 orëve të fundit nëpërmjet doganës së Kakavijës, janë kthyer në Greqi rreth 5 mijë emigrantë dukë e çuar në rreth 25 mijë numrin e personave që kanë udhëtuar ne drejtim të shteti fqinj, prej fillimit të kësaj jave.

KOMENTE