English

Japoni arrestohet gruaja që ka jetuar me Kultin Fugitive

Policia ka arrestuar një grua e cila mendohet të ketë jetuar me një prej antarëve më të lartë të kultit fundi i botës, pas një serie krimesh vdekjeprurëse që arriti kulmin në sulmin 1995, përmes hedhjes së gazit që bllokonte sistemin nervor në subways në Tokio.
Akemi Saito, gjithashtu një anëtar i Aum Shinrikyo, u dorëzua dhe ajo, pas Makoto Hirata i cili u dorëzua në polici në prag të Vitit të Ri, sipas policisë dhe avokatit të Saito-s.
Akemi Saito u kthye në emrin e saj të vërtetë ditën e martë ku dhe u bë arrestimi i saj pas dorëzimit të Vitit të Ri të Makoto Hirata.
Hirata ka refuzuar të shpjegojë se si ai arriti të mbajë nën tokë për aq kohë të gjithë ata njerëz.

Ai dyshohet për përfshirje në një kult lidhur me rrëmbimin e vrasjes në vitin 1995. Më vonë atë vit, Aum Shinrikyo ka lëshuar gaz me qëllim bllokimin e sistemit nervor në subways Tokio, duke vrarë 13 njerëz dhe duke plagosur më shumë se 6.000 të tjerë.

KOMENTE