English

Yulia Timoshenko. Ish kryeministria e Ukrainës, tentojnë ta eleminojnë në burg

Ish Kryeministria e Ukrainës Yulia Timoshenko, e cila është mbajtur në burgun e grave Kachanivska në Kharkiv, ishte pa ndjenja për dy orë më 6 janar.
Sipas korrespondentit të UNIAN, kreu i parë, dhe nënkryetari në fraksionin Batkivshchyna Oleksandr Turchynov, deklaroi këtë fakt gjatë konferencës për shtyp sot.
"Më 6 janar, afërsisht në 22,30 në mbrëmje vonë, Yulia Tymoshenko ka humbur vetëdijen pas marrjes të mjekimit, të cilat punonjësit e burgut, i dhanë asaj për shkak të rrugëve të frymëmarrjes shkaktuar nga një virus akut", - tha Turchynov.
Në të njëjtën kohë ai theksoi se një thirrje e Yu. Timoshenkos ka qenëpërmes trokitjes në derë për 20 minuta, për të thirrur një mjek.
Gjithashtu pak ditë më parë, bashkëshorti i saj ka kërkuar strehim politik në Republikën Çeke, pasi sipas tij ndihet i kërcënuar nga pushtetarët e Ukrahinës.

KOMENTE