English

Martin Luther King Jr - udhëheqësi i të drejtave civile. Presidenti Obama dhe shumë të tjerë nderojnë kujtimin e tij

Presidenti Barak Obama dhe familja e tij do të jetë në mesin e atyre ku në të gjithë vendin do të respektojë trashëgiminë e udhëheqësit të vrarë të të drejtave civile Martin Luther King Jr

Obama planifikon të marrë pjesë të hënën në një projekt të shërbimit të komunitetit në Uashington për të nderuar kujtesën e Martin Luther King Jr

E hëna gjithashtu shënon festën e parë të mbretit ku vizitorët mund të festojnë duke marë pjesë pranë memorialit të tij që ju dedikua vitin e kaluar.

Përkujtimore e re, e cila u hap në gusht, feston idealet që përqafonte mbreti. Citate nga fjalimet dhe shkrimet e tij të sjellin në mendje kujtimet e mesazhit të tij, skulptura gjigante e tij e paraqet Mbretin si një "gur të shpresës" nga një "mali i dëshpëruar", një dizajn i frymëzuar nga një prej fjalimeve më të famshme të tij "I Have a dream" - kam një ëndërr.

KOMENTE