English

Pushtohet nga minjtë ishulli Montecristo në Itali

Ishulli i pabanuar, pranë Toskanës në Itali, ishulli i vogël Montecristos vizitohet nga rreth 1 mijë turistë në vit, por ky ishull është pushtuar nga minjtë. Mendohet se varkat që çojnë vizitorët kanë sjellë aty edhe minjtë e zinj. Ishulli mund të vizitohet vetëm duke marrë një leje nën rregulla të rrepta.

Ishulli, i bërë i famshëm nga Alexandre Dumas, tani do bombardohet nga ajri me 26 ton helm, për të zhdukur minjtë. Këta të fundit rrezikojnë jo vetëm turistët, por edhe rezervën ekologjike në zonë. Megjithatë ekziston rreziku se helmi do përfundojë në ujë dhe do dëmtojë jetën aty.

Ekspertët thonë se metoda të tilla janë përdorur efektivisht edhe më parë.

KOMENTE