English

Turqia vendos sanksione ndaj Francës

Holokausti nuk duhet të mohohet, sipas Francës, sido që të jetë Holokausti Hebre apo armen. Ndërsa Parlamenti francez miratoi një ligj në vitin 1990 kundër mohimit të holokaustit hebre dhe kundër manifestimeve anti-semitizmit, Holokausti armen nuk e ka fituar statusin e njëjtë. Dhoma e ulët javën e kaluar miratoi një ligj që përcakton mohimin e masakrës së popullit armen si krim, por ajo ende ka nevojë për miratimin e Senatit për t'u bërë ligj.

Turqia nuk është duke pritur. Kryeministri Rexhep Tajip Erdogan ka vendosur tashmë një varg sanksionesh ndaj Francës, duke përfshirë një ndalim të zbarkimit të avionëve luftarakë francezë dhe ankorimin e anijeve luftarake franceze në territorin turk. Sanksioneve të tjera përfshijnë edhe ngrirje të tregtisë mes dy vendeve, priten që të vendosen, në qoftë se ligji do të miratohet në Senat.
Turqia është e detyruar të zgjerojë shkeljet përsëri nëse ndodh miratimi i ligjit.

KOMENTE
  • Duli Gjemaj08:33 - 19 Janar 2012
    se dij sa mundem ta shpre realitetin ama nje edije mire se kurr mos beje mire per te bere keqe respekt