English

Microsoft bën thirrje për martesën e homoseksualëve në Washington State

Kompania argumenton se është e vështirë për të punësuar njerëzit më të mirë në botë kur shteti bazohet në diskriminimin kundër tyre.

Gjatë një jave të protestave të industrisë së teknologjisë në lidhje me çensurën, një kompani - Microsoft - ka drejtuar zërin e saj te arsyet e ndryshme politike lidhur me martesat mes homoseksualëve.

Ajo është bashkuar me pesë biznese të tjera ((Vulcan, NIKE, RealNetworks, Group Health Cooperative, and Concur) për të mbështetur faturat që do të legalizojnë martesën e homoseksualëve në shtetin e Uashingtonit, ku Microsoft është i bazuar. Letra drejtuar Guvernatori Chris Gregoire ishte e shkurtër. Në tërësinë e tij ajo thoshte: "Ne po ju shkruajmë sot për të treguar mbështetjen e kompanive tona përkatëse për SB 6239 dhe HB 2516 midis barazisë dhe njohjes së martesës për çiftet e gjinisë së njëjtë." . Por Microsoft ka shpjeguar pse mbështet këtë gjë në blogun e saj zyrtar. Këshilltari i Përgjithshëm e Microsoft-it Brad Smith shkruan:

Microsoft, ne krenohemi me produktet dhe shërbimet tona, markën tonë, dhe arritjet tona globale. Por pa diskutim, të punësuarit tanë janë pasuria jonë më e madhe.

Si shtetet e tjera që njohin barazinë e kësaj martese, punëdhënësit e Uashingtonit janë në disavantazh në qoftë se nuk ofrojnë një ambient të ngjashëm, duke përfshirë të punësuarit tanë të talentuar, rekrutët tanë të lartë dhe familjet e tyre. Punëdhënësit në sektorin e teknologjisë përballen me një konkurrencë të paparë kombëtare dhe globale për talente të larta. Megjithë progresin e bërë në vitet e fundit me të drejtat e partneritetit në familje, çiftet e të njëjtit seks në Uashington ende mbajnë një status të ndryshëm nga fqinjët e tyre. Këtë lloj martese do ta vendosin punëdhënësit në Uashington, në mënyrë të barabartë me punëdhënësit në gjashtë shtete të tjera që tashmë e njohin martesat e kryera midis çifteve të gjinisë së njëjtë - Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, Nju Jork dhe Vermont. Kjo nga ana tjetër do të na ndihmojë të vazhdojmë për të konkurruar për talentin.
Kjo nuk është hera e parë që Microsoft ka dalë në mbështetje të kësaj martese
Shpjegimi i Microsoft-it në listën e argumenteve për barazi martesë: Diskriminimi është i keq për bizneset e teknologjisë. Kjo është e vërtetë pa marrë parasysh se cilit grup njerëzish i drejtohet ky diskriminim. Kompanitë nuk mund të punësojnë njerëzit më të mirë, dhe njerëzit më të mirë nuk mund të bëjë punën e tyre më të mirë. Dhe në fund, të gjithë humbim.

KOMENTE