English

Pse duhet të bëjmë seks? 20 arsyet më të rëndësishme. Tabela për djegien e kalorive

Marvin Gaye e dinte shumë mirë se çfarë ishte duke kënduar me "shërimi seksual" Seksi duket që të jetë më shumë se një shkarkesë hormonale dhe disa momente të shkurtra e kënaqësi të pastër. Shkencëtarët tregojnë se seksi është jashtëzakonisht i dobishëm për shëndetin tonë, ndërsa mungesa e një jetë seksuale aktive mund të ketë efekte negative. Dhe masturbimi nuk është një zgjidhje: niveli i Hormoneve në gjak në meshkuj dhe femra pas orgazmës është 4 herë më i lartë në të dy gjinitë, krahasuar me nivelet e pas orgazmës nga masturbimi. Dopamina hormon, lulëzon gjatë zgjimit seksual. Kjo shpjegon pse orgazma e raporteve seksuale është më e kënaqshme se masturbimi.

Por dhe seksi i shumtë, mund gjithashtu të jetë i dëmshëm: më shumë se tri herë në javë ju mund të dobësoni sistemin imunitar, duke e bërë të prekshëm nga infeksionet.

1. Seksi është i dobishëm për zemrën dhe qarkullimin e gjakut, sidomos në tru. Ndërsa duke bërë seks, shkalla e zemrës shkon nga 70 rrahje në minutë në 150, një trajnim i mirë për zemrën. Duke pasur marrëdhënie seksuale tri herë në javë zvogëlon rrezikun nga sulmi në zemër me 50 përqind. Gjithashtu, gjatë interkursës të seksit, fryma është e thellë, do të thotë një oksidim më të mirë.

2. Bilanci i shëndetit mendor dhe emocional është i qartë nga seksi. Njerëzit të cilët janë të pamartuar ose që nuk kanë aktivitet seksual shpesh shfaqin ndjenjat depresive (si, zemërimi zhgënjimit, vetë-dyshim , madje dhe depresion) janë të shtyrë në këtë nga "mundësitë e humbura", për shkak të të jetuarit pa pasur seks.

Në fakt, në rastin e depresioneve të lehta, pasi fillojnë marrëdhënie seksuale në tru lirohet endorfina, që ndihmon në rënien e stresit dhe dalijen nga gjendja euforike.

Kjomendohet se diçka ndodhet në spermë që kontribon për një efekt të mirë humori. Kërkimet treguan se gratë, ku partnerët e tyre përdornin kondom ishin më të prirura për depresion sesa të tjerat. Kjo lidhet me prostaglandinës,që gjendet në spermë dhe që duke takuar në vaginë influencon në humor. Sperma duhet të veprojë si një antidepressant në femra.

Gratë që kanë marrëdhënie seksuale pa kondom janë gjithashtu më shumë gjasa të jenë viktima pasi partneri i tyre e kontrollon veten në ndalimin e spermës duke e ekspozuar jashte vaginës gjë që shërben si depresant ndaj femrës.
Gjithsesi, të mbrojtur apo jo, seksi dhe orgazma shkaktojnë lirimin e endorfinave, që sjellin lumturi dhe një humor të mirë në tru.

E rëndësishme është të themi që seksi forcon mardhëniet në çift dhe ndikon në të menduarit pozitiv dhe optimist.
një studim britanikët vërtetuan se më mirë të kesh seks sesa para në të bërit të lumtur pasi një jetë aktive seksuale të sjell një jetë të lumtur, ndërsa fuqia e madhe financiare nuk ju sjell më shumë seks.
Seksi "hyn kështu fuqishëm (dhe) pozitivisht në ekuacionet lumturi"
Frekuenca e kontakteve seksuale nga një herë në muaj për një herë në javë është e ngjashme me rritjen e nivelit, të të ardhurave me një shtesë prej 50.000dollarë dhe ata që ishin të martuar dhe bënin një jetë seksuale aktive lumturia që fitohej barazohej me të ardhura më të larta njëlloj sikur të merrje 100 000 mijë dollarë në vit.

Psikologët tashmë e dinë se njerëzit e lumtur janë zakonisht më aktivë seksualisht, dhe shumë studime konfirmojnë se njerëzit që janë në depresion kanë më pak seks. Është e sigurt se mendja dhe seksi janë karburant për njëri-tjetrin.

3. Seksi eliminon stresin. Ti e di ndjenjën e relaksimit totale dhe të qetë pas një marrëdhënie seksuale. Një gjumë të thellë qetësues me efekt të madh në luftën kundër stresit, dhe personat me një jetë seksuale të rregullt bëjnë gjumë të mirë dhe ndjehen më mirë të nesërmen.

4. Seksi thotë lëkurë të butë. Ndërsa duke bërë seks, trupi i një gruaje rrit nivelin e estrogjenit dhe kjo bën që flokët të shkëlqejnë dhe lëkura të bëhet më e butë.

5. Studimet afatgjata tregojnë se seksi i rregullt është baza për një jetëgjatësi të njrëzve. Për të njëjtën moshë ata që bënin orgazmë më të shpeshtë kishin 50 përqind më pak normën e vdekjeve sesa ata që nuk kishin orgazma të tilla të shpeshta. Kjo mund të jetë për shkak të hormoneve të stresit plummeting.

6. Djersitje gjatë seksit pastron poret e lëkurës, duke e bërë të ndritshme lëkurën dhe duke e zvogëluar rrezikun e zhvillimit të dermatiteve.

7. Sexi ju mban në një peshë fantastike dhe trup ideal. Një seancë seksi mund të djegë rreth 200 kalori. Kjo është sitë bësh një punë rrutinë për 15 minuta.
Udhëzuesi i mëposhtëm ju jep idenë rreth seksit dhe kalorive, por
(megjithatë, deklaratat e mëposhtme nuk janë provuar përfundimisht shkencërisht

Heqja e reçipetave:
Me të dy duart ........................ 8 Kalori
Me një dorë .......................... 22 Kalori
Me dhëmbët tuaj ........................ 85 Kalori

Vënia e prezervativit:
në ereksion ....................... 6 Kalorive
jo në ereksion .................... 315 Kalorive

Paraprake:
Tentimi për të gjetur klitoris ............ 8 Kalorive
Tentimi për të gjetur të G-Spot .............. 192 Kalorive

POZITAT:
Misionar ............................. 112 Kalorive
69 shtrirë .......................... 178 Kalorive
69 këmbë ......................... 312 Kalorive
Karroce ............................ 386 Kalorive
Doggy Style ............................ 400 kalorive
Llambadar italian ..................... 972 Kalorive

Orgazma
e vërtetë ................................112 Kalorive
fallco .................................. 315 Kalorive

PAS orgazme:
Shtrirë në shtrat dhe përqafoheni ................... 18 Kalorive
Ngriheni menjëherë ................. 36 Kalorive
Shpjegoni pse u ngritët nga shtrati menjëherë ...... 816 Kalorive

Përgatitja për një ereksion të 2 - të
Nëse jeni:
20-29 vjeç ........................ 36 Kalorive
30-39 vjet ............................ 80 Kalorive
40-49 vjet ............................ 124 Kalorive
50-59 vjet ............................ 972 Kalorive
60-69 vjet ............................ 2916 Kalorive
70 dhe mbi ......................... Rezultatet janë ende në pritje

8. Seksi forcon muskujt. Krevati le të shërbejë si një palestër, sa më shumë argëtim në krevat aq më mirë ju përmirësoni muskujt e legenit tuaj, kofshëve, prapanicës, barkut, gjoksit dhe të krahëve.

9. Sa më shumë jetë aktive në seks aq më shumë tërheqëse jeni për seksin tjetër. Aktiviteti i lartë seksual lejon çlirimin e feromoneve, kimikate të cilat ndikojnë në tërheqjen e seksit të kundërt por edhe për të shfaqur një siguri të dhënë nga përvoja.

10. Seksi përmirëson shqisat, por dhe erën e trupit. Pas orgazmës, kemi një rritje të hormoneve prolactinë që e bën trurin të vërë në punë neuronet që ndikojnë në nuhatjen e personit tjetër.

11.Seksi është gjithashtu një qetsues dhimbjesh, dhjetë herë më efektiv se sa Valium: menjëherë para orgazmës, niveli i rritjes hormon oxytocin rritet në pesë herë duke na dhënë një sasi të madhe endorfinash. Këto dhimbje të vogla të artritit apo migraines, zhduken për shkak të presionit të ulët në enët e gjakut të trurit. Pra dhimbja e kokës na rekumandon më mirë të bërit seks sesa marrjen e medikamenteve.

12. Puthja stimulon jargëzim, e cila pastron ushqimin e lënë në mes të dhëmbëve dhe ul aciditetin në gojë, shkaku kryesor i prishjes së dhëmbëve dhe frymës së keqe.

13. Seksi lufton lloje të ndryshme alergjish. Një sesion i mirë seksi mund të jetë një ilaç i mirë kundër mos mbushjes me frymë, pra shërben si një antihistaminic natyror që ndihmon luftën kundër astmës dhe temperaturës së lartë.

14. Një jetë seksuale e rregullt mban në parametra normalë kolsterolin sidomos atë të keqin(LDL kolesterol)

15. Seksi balancon hormonet seksuale: estrogjeni mbron zemrën e një gruaje, por në afat të gjatë, ajo mund të jetë efikas edhe kundër sëmundjes Alzheimer dhe osteoporozën ndërsa nxit testosteronet në rritjen e eshtrave dhe muskujve.

16. Aktiviteti seksual do të thotë më pak ftohje, grip dhe infeksione. 1-2 intercourses javore do të thotë nivele 30 përqind më të larta të imunoglobulinave, antitrupave A, që nxit sistemin imunitar.

17. Seksi do të thotë një kontroll më të mirë të fshikëz së urinës, si
18. Pas orgazmës, veçanërisht në mbrëmje, kemi gjumë të mirë. Seksi rrit cilësinë e gjumit. Pas një orgazme, trupi i të dy partnerëve, meshkujve ose të femrave bëhet plotësisht i relaksuar, kështu që ata mund të kenë një gjumë të mirë e të thellë.

19. Shumica e grave shtatzëna ndalojnë të bëjnë seks disa javë para lindjes, pasi mendojnë se ndikon për keq në bebin dhe kanë frikë se mos lindin para kohe, por përkundrazi ndodh tkurrje e mitrës gjë që është pozitive, por megjithatë nuk ka rezultate shkencore që duhet ndërpreë seksi disa javë para lindjes.

20.Seksi lufton kancerin! Hulumtimet e ndryshme kanë treguar se një frekuencë e lartë derdhje dhe aktiviteti seksual janë të lidhura me një rrezik më të ulët e kancerit të prostatës te mehkujt. Një studim zbuloi se njerëzit që kanë 13-20 herë aktivitet seksual në muaj kanë një rrezik 14 përqind më të ulët se meshkujt që kanë 4 deri në 7 herë. Ejakulacion mbi 21 herë në muaj paraqet një rënie 33 përqind të rrezikut për kancer të prostatës.
Kërkimet zbuluan se gratë seksualisht aktive kanë një rrezik më të ulët të zhvillimit të kancerit të gjirit.

Shumë kancere mund të jenë rritur me dëmtime të bilancit hormonal, dhe ndoshta seksi dhe orgazma mund ta rregullojnë këtë.

Por seksi i shumtë me shumë partnerë seksualë rrit rrezikun e papillomavirus (HPV) për shëndetin tuaj, një virus i përbashkët gjenital, i cili mund të transmetohet edhe nëpërmjet seksit anal dhe oral, me 8.6 herë.

Papillomavirus i njeriut (HPV) është shkaku kryesor i kancerit të qafës së mitrës. Për shkak të seksit oral, HPV mund të provokojë, laring ezofagut dhe kancer orofaringeale (kanceri i fytit, bajamet dhe mbrapa të gjuhës), në një normë më të lartë se sa pirja e duhanit ose alkoolizmit. Ky virus mund të provokojë probleme në lëkurë, vulvë, vaginë, penis,shkakton kancer të anusit dhe dyshohet gjithashtu se mund të shkaktojë kancerin e gjirit.

KOMENTE
  • Genci Kasaj08:15 - 28 Janar 2012
    sepse esht ndjesi e pazvendesueshme ne krahasim me dicka tjetr I love sex xaxaxaxa
  • BUjar KrasnIchi13:45 - 26 Janar 2012
    per tu relaksuar
  • Erindi Bejko13:09 - 24 Janar 2012
    .