English

Pse duhet të pimë qumësht?

Qumësht, së bashku me produktet e tjera të qumështit si djathi dhe kosi, është një burim i mirë i kalciumit, i cili është inevojshëm për të formuar eshtra dhe dhëmbë të shëndoshë .
Gjysmë litër qumësht në ditë i japin trupit të gjithë kalciumin që ai ka nevojë. Qumshti gjithashtu përmban proteina shtazore, Vitamina E, Omega 3 acidet yndyrore esenciale dhe minerale të rëndësishme, duke përfshirë, zink magnez dhe kalium. Studimet e fundit tregojnë se qumështi i pijshëm në moderim mund të ndihmojë parandalimin osteoporozës dhe sëmundjeve të zemrës. E gjithë kjo, vlen njëlloj për qumësht të plotë krem, i skremuar dhe gjysmë i skremuar edhe pse dy të fundit janë rekomanduar se ata natyrisht përmbajnë më pak yndyrë.
Megjithatë, të gjitha të mirat e qumështit të pijshëm mund të merren nga burime të tjera si - perimet me gjethe ku disa përmbajnë kalcium vaj peshku. Në të kundërt kur qumshti merret me shumicë vepron në mënyrë të kundërt duke na dhënë nivele të larta kolesteroli dhe probleme mbipeshe.
Gjithashtu pirja e një gote qumësht para se të shkojmë të flemë ne darkë qetson sistemin nervor dhe relakson muskujt.

KOMENTE