English

Dashi që lë 33 dele shtatzënë brenda 24 orësh

Një ram arriti të përzihet me pothuajse një të tretën e një tufe delesh në Qendrën West, shtëpizë Rurale në Northamptonshire, pasi kishte kapërcyer gardhin.
Don Zhuan i leshtë, i cili është emëruar Randy nga stafi i fermës, ishte në liri vetëm 24 orë pasi u arratis.
Trembëdhjetë nga pasardhësit e tij tashmë janë lindur në fermë në Desborough, dhe 20 dele aktualisht janë duke pritur.
Qendra i ndan delet e saj, kur është fjala për mbarështim në mënyrë që ata kanë dy periudha të lindjes së qengjave.
Por Randy, me moshë 11 mujash kërceu gardhin, kur të gjitha delet ishin duke kullotur në një fushë.
Femeri Ryan Thompson tha: "Është shumë për të qeshur, sepse në të vërtetë ato janë disa muaj para sezonit të mbarështimit, por kur ato janë në sezonin e mbarështimit, prodhojnë një lloj ere si parfum që drejton dashin drejt tyre"
Fermeri Ed Dee, 42, i cili jeton në fermë,tha: "Ai kishte një buzëqeshje në fytyrë dhe dukej mjaft i kënaqur.
Fermeri bashkë me familjen e tij u habitën nga qengjat e shumtë të lindur dhe thirrën veterinerin për ta pyetur por ai i shpjegoi se 33 dele ishin për shkak të këtij dashi. Ndërsa aventurat e tij s'kanë të sosur pasi dhe për Krishtlindjet në minutën e fundit që do therej ai kërceu nga gardhi dhe shpëtoi.

KOMENTE
  • GEXHI 13:26 - 30 Janar 2012
    e madhe fare
  • Arben Presheva11:19 - 29 Janar 2012
    ju lutem ..izoloheni se po e mori vesh se po vjen koha qe grate qeveritare te nderzehen ....nuk paska bur nane qe e ndoloka ky beka hatane.....ky zbatoka ate fjalen; me lesh pa lesh bereqateversen si ta kesh une ta ngj.......sh ...kujdes xxxxhozin se ska moshe ajo tani per dashin merak....
  • DUSHI...;17:20 - 25 Janar 2012
    UNE DUA TE BEJ NJE PYETJE; PO AI DASHI BEN GJE ME QEVERITARE?